tiistai 23. lokakuuta 2012

Laattoja ja kulmalautoja

Kävimme tänään hieman silmäilemässä, mitä tontilla on tapahtunut ja olihan siellä tapahtunut. Asuntoon 2 on aloitettu laatoitustyöt, jotka ovat viimeistä silausta vaille valmiit. Talo on saanut vihdoin nurkkalaudat ja katonlipan alle oli myös tullut lautoja... varmaanhan niille on oikea termikin, mutta minuun ei ole tuo rakentajakieli tarttunut. Ohessa jälleen muutamia kuvia edistysaskeleista. Laatojen värit eivät välttämättä ole täysin oikeat, koska oli pimeää ja laatat olivat likaisia. Lisää kuvia laatoista tulee, kunhan laatoittajat ovat valmiit ja asuntoon mahtuu taas kuvaamaan.

Pikkuvessa. Lattialaatta on väriltään melkein musta, mikä ei täysin kuvasta selviä. Vesualtaan takaseinä on laatoitettu hyvn yksinkertaisella (mutta erittäin mieleisellä) valkoisella 10X20 kokoisella laatalla.

Pikkuvessan laatta läheltä
Kylpyhuoneen lattialaatta on sama kuin kodinhoitohuoneessa ja pikkuvessassa. Seinälaatta on isoa valkoista, kevyesti raidallista 20x30 kokoista laattaa.


Nurkkalaudoitusta ja katon lipan alapuolista laudoitusta.

-Anu

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Tapettien taikaa vol. 1.

Maalari maalasi taloa... sinistä ja punaista.... noh onneksi ei, mutta viime viikon saldona ovat maalatut seinät ja tapetitkin koristavat jo seiniä! Pieniä, ihania edistysaskeleita!

Osa kuvista on otettu kauempaa, jolloin kokonaiskuvan hamottaminen on helpompaa. Osa tapeteista on otettu ainoastaan läheltä, koska kauempaa otettuna niistä oli vaikea saada selvää.... Ohessa viime viikon satoa asunnosta yksi! Enjoy!


Pienen jalkapalloilijan huone
Täällä asuu heppahullu
Pienen pojan huoneessa seikkailevat Nipsu ja kumppanit

Vanhempien makuuhuone

Olohuoneen tapetti
Pikku vessan piristysruiske

-Anu

Tapettien taikaa vol 2.



Ja samaa satoa asunnosta kaksi...


Pienen pojan makuuhuone
Sama läheltä...
Tämä ihana Puolen hehtaarin metsä -tapetti on yksi suosikeistani ja se oli positiivinen yllätys! Tapetti oli vielä kauniinpi luonnossa, kuin mitä osasin kuvitella! Se pääsi koristamaan vauvan huonetta...

Vanhempien makuuhuone

Olohuone

-Anu

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Aikainen joulu!

Aikainen joulu on saapunut sisustustarvikkeiden muodossa. Laattoja, tapetteja, maaleja... (Kuva asunto 2.)

Toinen asunto on jo pohjamaalattu kauttaaltaan. Valkoinen väri avartaa heti asuntoa ja saa sen näyttämään isommalta, kuin mitä se näytti maalaamattomana. Ja se tarkoittaa myös, että olemme yhden askeleen lähempänä tapettien laittamista.... jee! (kuva. asunto 1.)
Pientä esimakua sisustusvalinnoista. Saunaan tulee seinään ja kattoon lähes musta paneeli, joka suunnitelman mukaan tuo mukavaa tunnelmaa ja näyttää hyvältä vaaleampia lauteita vasten. (Kuva asunto 1. )
Viikkomme kohokohta! Rakas ystävämme on saapunut ja tekee vihdoin pihat lopulliseen korkoon ja muotoon. Piha saa multa peittonsa ensi keväänä, koska talven aikana multa olisi kuulemma kulkeutunut pois. Pihat näyttävät yht´äkkiä todella suurilta, kun takapihamme vallannut Sveitsi on pikku hiljaa väistymässä. Ensi maanantaina töiden pitäisi olla vihdoin valmiit!
Etupiha. Siinä missä muut näkevät mutaa, liejua ja keskeneräisen talon, me näemme kauan odottamamme kävelytien ja suuren askeleen kokonaisuuden hahmottamisessa! On todella vaikea kuvitella mittasuhteita ennen kuin ne ovat konkreettisesti nähtävissä.

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Unelmia ja pihahommia

Tänään se saapui tontille, kaivuri nimittäin. Ja toivottavasti viimeistä kertaa. Tarkoituksena olisi tasia pihat valmiiksi niin että ensi keväänä sitten saisimme suoraan tilattua hiekka- ja multakuormat nurmea varten. Lisäksi pihat laitetaan oikeaan korkoonsa, muutamat penkereet viimeistellään, rumpuputki asennetaan ja sähköt vieraspaikoille vedetään. Ensimmäisen työpäivän jälkeen täytyy sanoa että hyvältä näyttää :) Takapihan "Sveitsi" on pienentynyt puolella, tonttiliittymä on kohdillaan ja meidän piha on tasittu. Lisäksi ulkoporrastus on tuettu kivimuurilla. Piha osoittautui isommaksi mitä kuviteltiin, talvella on sitten aikaa suunnitella mitä kaikkea kivaa siihen keksitään.

Sisällä maalari on hommissa, seiniä on tasoiteltu ja maalattu. Ihan kohta pääsemme ihailemaan mille valitsemamme tapetit näyttävät. Jännää. Muutto alkaa tuntua pikku hiljaa konkreettiselta. Sen kunniaksi pakkasin tänään yhden laatikon. Getting there :)

-Tiia